Sommer

Vilt, vakkert & rått

Få tilgang til verdens råeste natur med seilbåt

Sommeren er vår mest hektiske periode med ukesturer oppover Helgelandskysten, gjennom Lofoten og til Tromsø, med mange båter i følge. Dette er aktive ferieuker der vi seiler nordover med midnattsola; deltar i regattaer, bestiger fjell, er innom festivaler, bidrar i lokal kultur og spiser god mat underveis.

På alle våre sommerturer lærer du å seile underveis, og du trenger ingen forkunnskaper for å delta.

Sommeraktiviteter i nord

Det er ikke bare seiling som står på programmet. I tillegg til å lære å seile, blir det en opplevelses­mettet uke med bading, fisking, fugletitting, fjellturer, kajakkpadling og felles kokkelering. 

Vi sover ute på åpent hav mens midnattssolen skinner. Og fordi solen aldri går ned, er det flere som og slett ikke klarer å legge seg.

Velkommen om bord på eventyr med oss i sommer!

Du er så tett på naturen at du kjenner den på kroppen hele tiden. Vi seiler slalom mellom grunne øyområder der få andre båter tør å ferdes, noe som gjør at vi kommer helt innpå fugle- og dyrelivet. Det er også stor forskjell på flo og fjære mens vi seiler, og lukten av sjø og tang og tare blir helt spesiell. Man er virkelig tilstede i øyeblikket, sier ekspedisjonslederen.

Emil Engebrigtsen, Gründer av SeilNorge

FAQ Sommerseiling

Hva er sommertemperaturen i Nord-Norge?

I Nord-Norge er vi forberedt på alle årstider, gjerne i løpet av samme dag. Dette er noe av sjarmen, det er vilt, vakkert og rått på alle måter –også værmessig. På våre turer om sommeren har vi opplevd alt fra 33 varmegrader og badevær, til 10-12 grader og regn fra siden. Her gjelder det å være forberedt på kontrastene. Som oftest får vi litt av alt.

Trenger jeg ullundertøy midt på sommeren?!?

Ja, det kan være lurt å ha med et sett ullundertøy, tross at det er sommerferie!

Badetemperatur

Vi bader hele året! Uansett badetemperatur!

Utforsk våre turer

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.