Shetland Foto Tina Borge Kvalsvik

Skottland, Færøyene og Shetland

Middelalderslott, irrende grønne daler og spennende historie

Våre turer til og fra Skottland

På sensommeren etter at vi har forlatt Svalbard, har vi en seilas fra Island til Skottland, og så vender vi nesa nordover igjen, tilbake til moderlandet Norge.

På begge turene besøker vi steder med mye historie. Vi seiler mellom middelalderslott, små landsbyer og gresskledde åser med en klippekyst som bakgrunnsteppe. Vi gleder oss til å dele både opplevelser og historier med deg!

Færøyene

På turen til Skottland, seiler vi innom hovedstaden på Færøyene, Thorshavn. Dette er en sjarmerende by som kan se ut som en kulisse til den nyeste hollywood-filmen om vikingene. Her er nemlig gamlebyen inntakt med små trange gater mellom brunbeisa tømmerhus med torv og gress på taket. Det yrer av liv, og vi bruker litt tid på å utforske hva denne historiske byen har å by på.

Shetland

Inne blant fjordene på Shetland ser vi an hva vi gjør og hvordan vi tilbringer tiden, men vi prøver få kommet innom hovedstaden Lerwick. Her får vi se våre norrøne forfedres inflytelse, og Shetlenderne er tydelig mer norrøne enn andre Skotter. Om tiden og været tillater det, forsøker vi å få til et stopp ved de arkeologiske utgravingene på Jarlshof, helt sør på øya Mainland. Det er her man tror de første som ankom Shetland landet for mellom 5000 og 6000 år siden. På vår reise tilbake til Norge er vi også innom Orknøyene og magiske Fair Isle.

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.