Ekspedisjon fra Island til Norge med SeilNorge 2018 Foto Mats Grimseth MG 2821

Island

Høysletter, lavaområder, vulkaner og mektige fjorder

Ekspedisjon til vulkanøya Island

I den nordlige delen av Atlanterhavet ligger vulkanøya Island, med sine varme kilder og dramatiske natur, en republikk som ligger på en øy like sør for Polarsirkelen. Island grenser ikke opp til andre land, og de nærmeste landene er Grønland, Norge og Storbritannia.

Landet har høysletter, lavaområder, vulkaner, frodige jordbruksbygder, fantastiske kyster og fjorder med mektige fjell og isbreer.

Eventyret starter her

På våre ekspedisjoner til og fra Island besøker vi Ísafjörður, en koselig liten fiskelandsby helt på nord-vest spissen av Island. Her finner vi pleie for både kropp og sjel i byens varme og kalde kulper.

Den første natten ligger vi muligens på anker, ved avsidesliggende Hornstrandir naturreservat.

Derfra går ruten langs vestkysten av Island hvor vi passerer spennende steder å gå i land, som Stykkisholmur og Snæfellsnes-halvøya. Vi seiler videre forbi Reykjaneshalvøya, kanskje er det fortsatt vulkansk aktivitet her på Fagradalsfjell? Så går ferden til Pridrangar fyr hvor vi gjør et stopp ved Vestmannaeyer, helt sør på Island.

FAQ Island

Klima og miljø på Island

Island har kystklima, som balanserer mellom kalde polarstrømmer og den varme Golfstrømmen. Somrene er kjølige, og vintrene er milde. Gjennomsnittstemperaturen i Reykjavík er +0,4°C i januar og 12,5°C i juli. Gjennomsnittet for hele året er 5,5°C. Den nordlige kysten og mesteparten av innlandet har tundraklima.

Hva er innbyggertallet på Island?

Landet har knapt 370 000 innbyggere, og mer enn halvparten bor i området i og rundt hovedstaden Reykjavík.

På tur fra Island til Norge

På sykkeltur på Island. Foto Tina Borge Kvalsvik
På sykkeltur på Island. Foto Tina Borge Kvalsvik

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.