Ski and Sail Lyngen Foto Baard Basberg 6

Lyngen & Finnmark

Verdenskjent toppturdestinasjon

Lyngen, verdenskjent toppturdestinasjon

Vi seiler lenger nord på slutten av skisesongen. Dagene er lengre- og vi har seilt lengre for å få utnytte den siste og beste snøen. Lyngen, here we come!

Navnet Lyngen refererer opprinnelig til fjorden Lyngen og kommer av det norrøne ordet logn som betyr stille eller rolig.

Lyngsalpene – den store klassikeren

Den store klassikeren for toppturer i Norge er Lyngsalpene. Hit kommer det skientusiaster fra hele verden for å kjøre ned de mange urørte og snødekte fjellsidene som strekker seg helt ned i fjæra langs Lyngenfjorden. Og midt i fjæra finner du SeilNorge seilbåtene, fylt opp opp av glade skigjester. Bedre kan det ikke bli!

Skisesongen starter tidlig ved Lyngenfjorden, allerede i mørketiden er de mest ivrige på plass. Vi seiler hit når sola har kommet tilbake og vi kan ha lange, fine dager ute, med massevis av snø og tilstrekkelig med dagslys. Slutten av mars, april og mai regnes som den beste tiden for toppturer i Lyngsalpene. Her kan du nyte sol, gode snøforhold og fine temperaturer.

Topptur under midnattssola

I mai kan du gå toppturer under midnattssola, det er lyst hele døgnet og de fleste stedene har fortsatt gode snøforhold. I tillegg kan du nyte synet av midnattssola som speiler seg i fjorden.

Fjellene i Lyngen er et landskap som er skapt for skikjøring. Alpin, off-piste, randonee og frikjøring. Her kan du kaste deg utfor et mer enn 1000 meter høyt fjell helt ned til fjæra, med fantastisk pudder og sinnsyk utsikt over fjord og fjell. Og når seilbåten ligger der og dupper, kapteinen kjører shuttle frem og tilbake for å gi dere de beste fjellsidene og stedene- da er du i toppturhimmelen!

FAQ – Lyngen & Finnmark

Hvordan kommer jeg meg til startsted?

De fleste Ski & Seil turene våre til Lyngen, starter og slutter i Tromsø. Et par av turene starter eller avslutter i Alta. Du kan komme deg til Tromsø med fly, båt, buss, bil, sykkel, eller til fots 🙂

Du kan fly med SAS eller Norwegian.

Hurtigruten går fra Bergen til Tromsø.

Hvordan er været i Finnmark på denne tiden?

Gjennom vår sesong i Lyngen og Finnmark, så har lyset kommet tilbake for fullt! Det vil si at vi har lange, lyse dager, og dersom sola varmer kan man på slutten av sesongen gå på ski i t-skjorte! Men vi er langt nord, så ikke glem ullundertøy og varme klær, selv om sola står høyt på himmelen store deler av døgnet.

Hvorfor er Lyngsalpene verdenskjent?!?

Lyngsalpene er verdenskjent som ski toppturdestinasjon- og vi skal smekre oss i området, med det aller beste fremkomstmiddelet, nemlig seilbåt.

Lyngen er også en av Norges fremste destinasjoner for terrengsykling, og har aktiviteter som kan dekke de fleste behov hele året. Men det er om vinteren, da Lyngsalpene kles i hvitt og forvandles til et toppturparadis, at hun skinner som best!

Når er det best å dra på topptur til Lyngen?

I slutten av mars, april og mai er det som oftest nok snø og tilstrekkelig med dagslys. Dette regnes dermed som den beste tiden for toppturer i Lyngsalpene. Og om du ikke er lei av snø i mai, så utnytter vi den siste biten av sesongen med toppturer mens sola står høyt fra morgen til kveld.

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.