Svalbard SeilNorge Seiltur Svalbard rundt 2017 Natur Is Foto Mats Grimseth MG 7518 kopi

Ekspedisjoner

Litt lenger og litt barskere 

Litt lenger og litt barskere

På ekspedisjon seiler vi lenger- og i barskere farvann enn på mange av våre andre turer; her snakker vi kryssing av Barentshavet, seilas rundt og på Svalbard, og til Island og Grønland.

På våre ekspedisjoner har vi ambisiøse seilingsplaner og vi er på tur døgnet rundt og utnytter og midnattssola til det fulle. Underveis stopper vi og sjøsetter jolla for oppdagelsesturer og fjellturer på land.

Ekspedisjon i Arktis med SeilNorge

På ekspedisjon med oss er vi underveis med båten og på land til alle døgnets tider. Om bord har vi med oss alt vi trenger for hele turen, for i den arktiske villmarken er det ikke mulighet for etterforsyninger. Ofte er det heller ikke mobildekning, men det er noe vi alle om bord setter pris på og som du vil lengte tilbake til når turen er ferdig. Kanskje møter vi på en og annen båt her og der, men primært er det oss, havet, dyrelivet, universet og sola, som lyser døgnet rundt.

Valiente, vår ekspedisjonsbåt

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på disse turene, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn.

Velkommen om bord til en eksklusiv tur til steder og områder få andre får oppleve!

Denne turen er noe av det råeste jeg har opplevd. Opplevelsene og inntrykkene stod i kø. Intensiteten og hyppigheten av noe nytt hele tiden er nesten vanskelig å ta innover seg. Jeg har enda vanskelig for å sette ord på det hele, det er rett og slett helt vilt og helt fantastisk å komme så tett på naturen og alt den bringer med seg.

Marie, Svalbard Rundt

FAQ Ekspedisjon

Hva betyr det å dra på ekspedisjon?

På våre ekspedisjonsturer krysser vi havstrekk over flere dager, og/eller seiler vi inn i områder langt fra folk og med ekstra risikomomenter, som sjøis og dårligere sjøkart. Dette er ekstra risikofaktorer, som vi håndterer ved å ha ekstra fokus på de situasjonene vi kan komme opp i blant alle våre mannskaper som seiler denne typen turer. Vi seiler i disse områdene kun i de mest optimale sesongene; og benytter oss av større og svært solide båter, som både er utstyrt og dimensjonert for å takle denne typen ekspedisjonsturer og farvann svært godt. Vi er helt klare på at seiling er den tryggeste og mest tilgjengelige måten å besøke disse svært utilgjengelige plassene på. Og når vi seiler over et havstykke, og ser nytt land i sikte, ja da føler vi oss som ekte eventyrere!

Ekspedisjonsåret til SeilNorge

Vi starter ekspedisjonsåret i slutten av april med å seile fra Norge, Tromsø, og over Barentshavet til Svalbard, Longyearbyen. På vår vei besøker vi Bjørnøya, et sted svært få har besøkt og har muligheten til å besøke. I mai har vi Ski & Seil turer på Svalbard, så har vi noen ekspedisjoner nordover, til iskanten og Sjuøyene, før vi seiler Svalbard rundt. I august seiler vi over til Grønland, og videre til Island. Så står havkryssing over til Skottland for tur, vi vi returnerer til Norge i oktober.

Hva må jeg pakke med på ekspedisjon?

Vi har mange gode pakkeråd- og sender deg en grundig pakkeliste før hver avgang. Se vår ekspedisjons-pakkeliste her.

Hva med klima & fotavtrykk i Arktis?

Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Jan Mayen, Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i Arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.

Utforsk våre turer

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.