Seiltur Seilnorge Helgeland Festivalseilas Regatta Mats GrimsethDJI 0011

Helgeland

Helgelandskysten, verdens vakreste kyst!

Vakre Helgeland

Helgeland ligger midt i Norge som et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Her kneiser nesten 2.000 meter høye fjell i innlandet. På kysten ligger et av verdens vakreste øyriker, med en unik kystkultur som har havnet på UNESCO’s verdensarvliste. På Helgeland kan du oppleve Svartisen, Torghatten og verdensarven Vega, gå tur i fjell som De syv søstre og Rødøyløva, lære om områdets kultur og historie, spise nydelig lokalmat, øyhoppe din vei opp til Trænafestivalen, og mye mer!

Trænafestivalen

Mannskapet bak Trænafestivalen har vært våre viktigste samarbeidspartnere siden start. Og siden vi første gang seilte til Træna i 2010 har denne turen vært sommerens høydepunkt for både oss i SeilNorge og de mange som har vært med oss. Øyhopping-turen til Træna har blitt et sagnomsust sommereventyr der vi hvert år seiler 7-8 båter i følge. Vi tilbyr to seileventyr, til og fra magiske Trænafestivalen.

Høydepunkter på Helgelandseilas

  • Oppleve livet som Havfolk på Helgeland og i Lofoten
  • Bli med på et unikt og spennende seilas til og fra magiske Træna
  • Få nye venner og minner for livet
  • Lær sjømannskap og seilingens kunst underveis
  • Vi garanterer overnatting i båtene under festivalen (Øyhopping & Festivalseilas), en komfortabel, tørr og god løsning.
  • Lær morsomme lokale uttrykk og dialekter
  • Seil mellom 6000 øyer, holmer og skjær, i Norges fineste skjærgård!

FAQ – Helgeland

Hvordan kommer jeg meg til Helgeland?

Du kan reise til Helgeland med fly, tog, båt, buss, bil, sykkel, eller til fots 🙂 Det finnes 4 flyplasser i regionen: Mo i Rana, Sandnessjøen, Mosjøen og Brønnøysund. Du kan også ta fly til Trondheim eller Bodø, og ta tog, buss eller båt videre til Helgeland.

Kystriksveien (Fv17), en av verdens aller vakreste og villeste veier, strekker seg de 650 kilometerne fra Steinkjer på Innherred til Bodø i Nordland.

Nordlandsbanen går mellom Trondheim og Bodø og krysser store deler av Helgeland, og fra togstasjonen kan du ta buss ut til forskjellige tettsteder langs kysten.

Det går mange hurtigbåter og ferger i området, og Hurtigruten stopper i Brønnøysund, Sandnessjøen og på Nesna.

Hvordan er været langs Helgelandskysten?

Helgeland har et maritimt og mildt klima. Det er nedbør alle måneder i året og gjennomsnittstemperaturen på årsbasis er 8°, men sommeren kan være veldig fin!

Hvorfor er Helgelandskysten så viktig for SeilNorge?

I 2008, tok SeilNorge gründer Emil Engebrigtsen med seg sine beste venner på seiltur langs Helgelandskysten for første gang. Vennegjengen ble raskt enige om at den unike naturen og kulturen var noe de ville la flere få oppleve, med seiling som utgangspunkt; en bærekraftig og aktiv måte å reise mellom destinasjonene på.​ SeilNorge har i dag base på Ylvingen, en liten øy utenfor Brønnøysund. Emil og samboeren Linda Øverli Nilsen driver også Himmelblå Brygge på Ylvingen.

Ke du vil?

På våre seilas på Helgelandskysten vil du få en god innføring i ord & uttrykk fra Nord-Norge!

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.