Ski og Seil Foto Jack McDermott JJM 9768

Ski & Seil

Få tilgang til de beste skistedene med seilbåt

Start skieventyret ved vannkanten

Ski, seil og våkne opp til utsikten av nye topper hver dag. Vi seiler fra fjord til fjord, inn til foten av fjellheimen, starter eventyret ved vannkanten og tar oss opp på utilgjengelige og majestetiske fjell. Hver dag. Velkommen med på Ski & Seil!

Med båt har vi unik tilgang til de beste stedene og vi forflytter oss enkelt fra sted til sted, og velger fjell og landingssteder ut fra vær og forhold. Ett nytt sted og en ny fjelltopp hver dag.

Ski & Seil er en av våre mest populære turer. Mange reiser langt for å oppleve denne ferieformen. Vi kunne ikke sagt oss mer enig. Dette er en fantastisk måte å kombinere natur, toppturer og opplevelser.

Lokalkjente skippere og skiguider

På alle våre turer har vi med oss erfarne og lokalkjente skippere og skiguider. Skiguiden er med som ressurs og læremester, og gir oss muligheter til å gjøre mer krevende skiturer og bestigninger dersom været, forholdene og gruppens nivå åpner for det.

Ski & Seil er noe italienske og franske skikjørere har holdt på med i Norge i mange år, og noe nordmenn har begynt å oppdage gledene ved. Vi i SeilNorge har arrangert Ski & Seil på Helgeland, i Steigen, Lofoten, Lyngen, Finnmark og på Svalbard i over ti år. Så vi tør påstå at vi kjenner mange av de aller beste stedene!

Velkommen om bord for en helt spesiell ski- og turopplevelse!

Uansett hvilke forventninger jeg hadde, ble de overgått med lysår.

Sierra, Ski & Seil Svalbard, 2023

FAQ Ski & Seil

Må jeg ha skierfaring?

Du må kunne stå på ski og ha vært på topptur tidligere, for å være med på våre Ski & Seil turer. Skiutstyret må du også stille med selv på tur med oss. Når det er sagt har vi ulike turer for ulike erfaringsnivå og ønsker (se mer info om dette i avsnittene under). Noen er mest opptatt av puddersnø, mens andre er på skitur mest for utsiktens og mosjonens skyld. På alle våre turer har vi uansett med en skiguide per båt, som finner ruter som passer hele gruppens nivå.

Ski & Seil for en erfaren toppsanker?

Våre Ski & Seil turer er åpne turer med blanda grupper, så noen vil være mer erfarne skikjørere enn andre. Vi seiler oftest flere båter sammen på tur. Hvor vi prøver å dele inn i båtlag og skigrupper basert på nivå og tidligere erfaring med topptur. Det er likevel ikke alltid like lett, men våre guider er godt trent i å håndtere åpne grupper. 

Våre avganger mellom Tromsø og Alta er kanskje noe av de mer avanserte avgangene vi har på programmet. Her seiler vi forbi uendelig bratt terreng og snøforholdene kan være gode for brattere kjøring. På våre ukesturer i Lofoten kan vi også kunne ha mulighet til å utforske mer utfordrende terreng, som det er mye av i Lofotfjellene. På Svalbard gjør den ekstreme plasseringen til øygruppa, nesten på nordpolen, turen veldig spesiell. Det er en svært avansert Ski & Seil-opplevelse. Selvom Svalbard ikke nødvendigvis har den høyeste snøkvaliteten eller størst mengde bratte renner vi får utforsket. 

Om du vet med deg selv at du helst vil gå langt og bratt og utfordrende. Så er vårt tips å ta med seg kompisgjengen å booke en hel båt for dere selv. Været og snøforholdene vil selvfølgelig uansett avgjøre hva og hvor vi kan stå på ski. Om dere allerede kjenner hverandre kan vi likevel i større grad tilpasse nivået etter deres ønsker og erfaringsnivå.

Eller litt nybegynner?

Er du nysgjerrig på Ski & Seil, men har ikke stått så mye på topptur tidligere?


Dette er generelt en ganske avansert type skitur, men på noen av turene våre setter vi opp en nybegynnerbåt. Denne gruppen vil gå enklere og mindre bratte skiturer, men vi vil fortsatt seile med de andre båtene. Dette er for deg som har stått litt på topptur, men ikke er så tøff ned de bratteste bakkene. For deg som nyter naturen og det å være ute i fjellet på ski. Og for deg som vil prøve et nytt konsept med ski og båt kombinert. Våre Ski & Seil-turer er uansett ikke et toppturkurs, som starter fra scratch. Du må fortsatt ha stått på topptur tidligere og stille med ditt eget ski- og skredutstyr. 

Noen av våre enklere avganger med Ski & Seil er turene i Lyngen og Lofoten. Hvor særlig de kortere avgangene, 5 dagers avgangene, kan anbefales. Spør oss gjerne om du lurer på hvilken tur som kan passe for deg, og om tilgjengelighet for spesifikke avganger med nybegynnerbåt!

Pakketips

Vi har mange gode pakkeråd- og sender deg en grundig pakkeliste før hver avgang. Her finner du forslag på pakkeliste.

Utforsk våre turer

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.