Seiltur SeilNorge Helgeland Festivalseilas Mats Grimseth DJI 0114

Træna & Trænafestivalen

Her ute bor havfolket, fisk og fugler mellom hundrevis av øyer, holmer og skjær.

Træna, øya med havfolket

Langt til havs, med bare storhavet og lsland som neste nabo i vest, finner du øygruppa Træna. Her ute bor havfolket, fisk og fugler mellom hundrevis av store og små øyer, holmer og skjær.

Hver juli arrangeres Trænafestivalen på øyene Husøy og Sanna, og det ellers rolige øysamfunnet blir nærmest invadert. Fra å være noen hundre fastboende og feriegjester på øyene, er det plutselig tusenvis av festivaldeltakere, frivillige, artister og andre besøkende. De fleste bor i festivalcampen på Husøya, men de aller heldigste bor i seilbåt! Og etter en lang dag og natt på seilas, er det deilig å krype inn i den varme og tørre køya si, og få noen velfortjente timer søvn før neste festivaldag!

Trænafestivalen

Siden vi første gang seilte til Træna i 2010 har denne turen vært sommerens høydepunkt for både oss i SeilNorge og de mange som har vært med oss. Øyhopping-turen til Træna har blitt et sagnomsust sommereventyr der vi hvert år seiler 7-8 båter i følge.

  • Opplev livet som Havfolk på Helgeland og i Lofoten
  • Bli med på et unikt og spennende seilas til og fra magiske Træna
  • Få nye venner og minner for livet
  • Lær sjømannskap og seilingens kunst underveis
  • Overnatting i båtene under festivalen (Øyhopping & Festivalseilas), en komfortabel, tørr og god løsning.
  • Lær morsomme lokale uttrykk og dialekter

FAQ Træna & Trænafestivalen

Hva er Trænafestivalen?

«Paradis trenger ikke være i tropene» sier Trænværingene, og britiske The Guardian skrev «One of the best festivals in Europe… that you’ve probably never heard of». Trænafestivalen er en eksklusiv musikk- og kulturfestival – langt te havs. Det legges kanskje ikke like mye vekt på å booke de aller største stjernene, men naturen, folka og stemningen gjør det til en helt magisk opplevelse du ikke bør gå glipp av!
Les mer her: https://trena.net

Hvordan kommer jeg meg til Træna?

Til Træna reiser du med hurtigbåt eller ferge. Ferga tar du fra Stokkvågen. Med hurtigbåt kan du starte fra Bodø, Sandnessjøen eller Stokkvågen, eller anløpene i mellom. Sommerruta til Nordlandsekspressen går til Træna i perioden juni – august. Les mer på Praktisk info.

Kan jeg kjøpe festivalpasset fra SeilNorge? Hvor mye koster festivalpass?

Ja! Vi holder av festivalpass for alle våre deltagere. Hvis du skal bli være på enten «Øyhopping & Festivalseilas til Trænafestivalen» eller «Hav & Fjellsportuka», kan du kjøpe festivalpass i webshoppen vår når du melder deg på. Du kan også skaffe deg festivalpass på egen hånd, og til og med være på Træna uten å være på festivalen.

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.