Seiltur SeilNorge Lofoten hav og seilbaat Mats Grimseth Lofoten 0050

Lofoten

En uimotståelig øygruppe vi aldri blir lei! 

Lofoten hele året

Vilt, vakkert og rått. Med våre seilbåter har vi unik tilgang til verdens råeste natur. Skipperne våre er lokalkjente og vi tar deg med til de beste stedene, sommer, høst, vinter og vår. Bli med å utforske Lofoten!

Øyriket oppdages best med båt

Lofoten er et populært feriested, men det er kun få som får oppleve det verdenskjente øyriket fra sjøveien! Det kan være fergekøer og fullt på campingen, men om bord hos oss er det mindre trafikk og mer eventyr.

Uavhengig av hvor populært det har blitt å reise til Lofoten så er vi likevel som trollbundet hver gang vi seiler hit. Så tidlig som i januar har vi fototurer der vi seiler innom, langs, imellom og gjennom Lofoten for å fange vinterlyset. Fra mars og utover våren har vi Ski & Seil, hvor vi byr på hvite fjell, blå fjorder, skisnø og rå natur.

Stedet, øyene og folka

Når vi kommer seilende over Vestfjorden, dukker Lofotveggen opp i det fjerne som små øyer i horisonten, men så vokser fjellene opp av havet, større og større. Kysten ser dramatisk og lite gjestmild ut for sjøfarende, men ettersom vi kommer nærmere ser vi fjellenes vakre og uimotståelige formasjoner og linjer, og skjærgården som ligger rundt gir både oss og fiskerne skjulesteder for havet.

Ikke mindre uimotståelig er øy-gruppas folk og kultur; fiskerne, sjarkene, ullgensere, oljehyrer, banneord og røverhistorier. Torsken vi spiser, enten det er fersk skrei, hengt boknafesk eller ekte tørrfesk, er alene verdt besøket, men vi lover deg mye mer.

FAQ Lofoten

Hvordan kommer jeg meg til Lofoten

  • Du kan ta tog til Bodø og ferge til Lofoten.
  • Du kan fly til Leknes eller Svolvær, SAS eller Norwegian.
  • Du kan ta Hurtigruten til Stamsund eller Svolvær.

Været

Regionen Lofoten har et maritimt klima. Det er nedbør alle måneder i året. Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for Lofoten er 7°.

Dyreliv

I dette øyrikets ville og vakre natur er det også et rikt dyreliv. Her kan du treffe på elg, rev og hare. Og en av de som gjerne gjør mest inntrykk er den flotte havørnen som til tider svever over seilbåtene med sitt enorme vingespenn.

Aktiviteter på seiltur i Lofoten

På sommeren leker vi oss i hele Lofoten sin lekegrind døgnet rundt, under midnattssolen.

Vi fisker, går på fjelltur, bader og benytter oss av de aktivitetstilbud som møter oss på vår vei. Du bestemmer selv hvilke aktiviteter du ønsker å være med på. Noen av aktivitetene koster ekstra, som for eksempel leie av kajakk og å delta på surfing.

Vår mest populære seilturer i Lofoten

Alle våre Lofoten-seilas er populære! Men turen som utpeker seg mest- og som best er turen som heter Beste av Lofoten. Du kan lese mer om turen under turer.

Hva er Lofotfiske?

Hvert år, fra januar til april, kommer det store mengder torsk, eller skrei som den også kalles, fra Barentshavet til Lofoten for å gyte. Og i Nord-Norge har dette gitt livsgrunnlag i flere tusen år. Det er både sagn, eventyr og kunst som forteller historien til det kjente lofotfiske, det viktigste sesongfisket etter torsk i Norge. 

Å følge torskens historie er en fascinerende reise gjennom tilblivelsen av nasjonen Norge. Via saga, lovverk og rettsprotokoller, gamle regnskapsbøker og forordninger tilbake til 1000-tallet tegner det seg et klart bilde. Det var torsken som gav oss kraft og økonomi til å etablere kirke, embetsverk, kongemakt, regjering og etter hvert et eget Storting. Torsken gjorde det mulig å bygge nasjonen stein på stein, og uten den hadde det ikke bodd mennesker i Nord-Norge. 

Lofotfisket har vært og er fremdeles en viktig inntektskilde for mange fiskere i Nord-Norge.

Våre gjester om seiltur i øyriket

For en fabelaktig fin måte å feriere på! Det var enorm verdi i det å være sammen med en gjeng man ikke kjente fra før over så lang tid, og SeilNorge fikk alle til å føle seg inkludert.

Hanna, Barske Gleder

Vi seiler fra sted til sted og oppdager hele Lofoten

Aktiviteter på land og på vann i Lofoten

Kom tett på Lofoten med seilbåt

Filmet av Tanner Nuller, sommeren 2023

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.