Seiltur til Grønland med SeilNorge

Grønland

Ekspedisjon til Grønland, hør på lyden av isfjell som beveger seg 

Ekspedisjon til Grønland

I august seiler vil til nordøstkysten av Grønland, verdens største øy med verdens største fjordsystem. Vi utnytter hele døgnet og midnattssola til det fulle, og underveis stopper vi og sjøsetter lettbåten for oppdagelsesturer og fjellturer på land.

Nesten alle på Grønland bor langs kysten og ved fjordene på Vestkysten, i de 18 byene og rundt 60 bygdene. Langs den langstrakte, flere tusen kilometer lange østkysten, bor det kun litt over 3000 personer. Og dit skal vi! Det er faktisk færre mennesker som har vært på Østkysten av Grønland enn i Antarktis!

Gamle og nye eventyrere

Fridtjof Nansens var den første som krysset innlandsisen på Grønland, som ble det store gjennombruddet for Nansen som både polarforsker og kjendis. Vi er også eventyrere! Vi seiler over lange havstrekninger,  blant isfjell som duver og isbreer som kveiler seg nedover fjordsystemer. Husk og hold utkikk etter kongen av Arktis, isbjørnen, for han er der innimellom isbreer og fjell- og jakter på sel.

Velkommen om bord til en eksklusiv tur til steder og områder få andre får oppleve!

FAQ Grønland

Hvordan styres Grønland?

Grønland er en del av kongeriket Danmark, men har en høy grad av selvstyre som sist ble utvidet i 2009. Selvstyret omfatter ikke rikspolitiske saker, som blant annet utenriks- og sikkerhetspolitikk.

Hva slags klima er det på Grønland?

Grønland ligger i den polare klimasonen, der temperaturen på vinteren kan komme helt ned til -50°C. Grønland har ikke golf-strømmen, så om sommeren beveger temperaturen seg sjelden over 10–15 °C. Grunnet Grønlands størrelse kan temperaturene imidlertid variere betydelig fra område til område.

5 fakta om Grønland

  • Befolkningstallet er 56.421 personer (per juni 2021). Urbefolkningen, inuittene, utgjør et klart flertall på øya. På turen vil du lære mer om inuittene og kanskje treffe nærmere bekjentskap med noen. 
  • Det offisielle språket på Grønland er grønlandsk, som mesteparten av befolkningen snakker. De fleste forstår dansk, og noen anser seg som tospråklige, med dansk som sidespråk.
  • Hovedstaden på Grønland er Nuuk (Godthåb). 
  • Grønland er verdens største øy og ligger på det nord-amerikanske kontinentet. Rent geopolitisk er øya en del av Europa.
  • Hele 80% av Grønland er dekket av is

Highlights på våre Grønlandsturer

  • Vi besøker en liten bosetning som sjelden får besøk, – en stor begivenhet både for oss og lokalbefolkningen.
  • På Grønland finnes det nesten ingen veier mellom bygdene og all transport foregår med båter og skip kun på sommeren, eller med småfly og helikopter. Det at vi kan bevege oss rundt og komme så tett på naturen er veldig spesielt!
  • Mektige isfjell som popper opp i fjordarmene, hvor du kan høre på lyden av is som beveger seg.
  • Dyrelivet hvor vi svært ofte ser både moskus, hval, isbjørn, polarrev og hvalross. Husk og hold utkikk!

Flott opplegg, hyggelig atmosfære, fantastiske naturopplevelser, profesjonell og dyktig skipper og koskipper som involverer mannskapet på en fin måte. Minner for livet med flotte mennesker i en god atmosfære.

Trond

Med seilbåt til Grønland

Tett på arktisk natur

SeilNorge Seilbåt Alma Michael Junker DSC 8900
Alma dupper mellom isfjell. Foto Alma Michael Junker.

Fargerike hus og mennesker

Ekspedisjoner til Grønland

Utforsk våre DESTINASJONER

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.