SeilNorges Bacalao er en av våre favoritter, til havs og til lands.

SeilNorges Bacalao

I løpet av årene har vi opparbeidet oss en fin liten samling med oppskrifter. SeilNorges Bacalao er en av våre favoritter, til havs og til lands.

Bacalao er en av de enkleste rettene å lage på båt. Ikke bare smaker retten veldig godt, men ingrediensene har lang holdbarhet som er en stor fordel på båt, råvarene er rene og sunne, og med nordnorsk klippfisk er dette en middag som passer rett inn på våre seilturer i Nord-Norge.

Vi ønsker å dele vår oppskrift og erfaringer med deg for en bedre båtmiddag.

In cod we trust!

Ingredienser til 10 personer:

  • 1,2 kg klippfisk i biter (ikke utvannet type)
  • 2,5 kg poteter
  • 4 store løk
  • 4 paprika (forskjellige farger)
  • 2 stk chili
  • 3 pk grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 2 glass sorte oliven uten sten
  • 1 potte fersk persille, 
  • Ca. 4 dl. olivenolje

Tips: 

  • Start dagen før med å vanne ut klippfisken i en stor gryte eller en ren plasboks/plastbøtte med lokk. Det er vanlig å vanne ut klippfisken i ca. ett døgn. Dersom man ikke har klippfisk for hånden kan fersk fisk være en god erstatter (havet er fullt av den:)
  • Rens i så fall fisken for skinn og ben og skjær den i biter på 3-4 cm. Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  • Dersom potetene er fine trenger du ikke engang å skrelle dem, og hvis de er fulle av jord og merker kan du bare skrubbe dem godt og skjære bort det du ikke vil ha med i gryta.
  • Varm opp litt av oljen i en stor nok kasserolle og legg først et lag med løk i bunnen, deretter et lag med klippfisk eller fersk fisk, potet, løk, oliven, paprika, chili og hermetiske tomater. Totalt 2-3 lag på dette vis.
  • Rør ut tomatpuréen i litt vann og hell over fra toppen. Hell også over resterende olje og sett på lokk. Kok opp på middels varme og la kasserollen koke på svak varme en drøy time.
  • Ta en smak og kjenn om potetene er møre, hvis ikke lar du det stå litt lengre. Underveis er det viktig å vri eller rotere kasserollen med faste tak, slik at det ikke setter seg i bunnen. Ikke rør i bacalaoen med sleiv. 
  • Smaker utmerket som en rett i seg selv, gjerne med opphakket persille som garnityr.
  • Dersom man tar seg bryet til å bake nybakt focaccia så setter dette virkelig prikken over i’en på retten.

Velbekomme, håper det smaker!:)

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.