Skipper Academy 2023 Steven Blank 3

Skipper Academy

Opplæringsprogram for mannskap

Skipper Academy

Hvert år gjennomfører vi et omfattende skipper-opplæringsprogram for alle nye mannskaper gjennom programmet; Skipper Academy. Det tar tid å bli kjent og bygge tillit, og trene sammen for å komme opp på nivå med det vi ønsker, derfor arrangerer vi hvert år et ukeprogram i nord, hvor vi får testet oss fra morgen til kveld. I en uke skal mannskapet i SeilNorge presse seg selv og hverandre til å bli enda bedre på å seile.

Opplæringsprogram for mannskap

Academy handler om å trene, spille hverandre gode gjennom konstruktive tilbakemeldinger, bli kjent og bygge lag og et arbeidsfellesskap sammen. Vi skal også, spesielt for de som er nye, jobbe med å forstå hva SeilNorge faktisk driver med, hva som er vår metode og vår kultur. 

Å være skipper i SeilNorge handler ikke bare om å være god på å seile. Det handler like så mye, hvis ikke mer, om personlighet og kommunikasjon. Det blir mange aktiviteter, og vi kommer til å spille rollespill for mest mulig realistiske øvelser. 

Temaer vi skal innom og trene på er blant annet: Brotjeneste og kommunikasjon, lederskap og skipper-rollen om bord, lagbygging, vertskaps- og guiderollen, radiokommunikasjon, vær og tolkning av vær, mekk, motor og reparasjon og spleis av tauverk og knuter.

Et lag med idrettsutøvere

Dette er for mange årets høydepunkt og hver år gleder vi oss til å være sammen i en hel uke, med lange dager, lite søvn og til å lære oss selv og hverandre bedre å kjenne.

— Jeg ser på mannskapet som et lag med toppidrettsutøvere. Vi trener sammen, gir hverandre tilbakemeldinger, og blir kjent med hverandre, båtene og områdene vi seiler i. Vi er nødt til å investere tid og krefter i hverandre for å bygge et bra lag.

Operasjonsleder og gründer Emil Engebrigtsen

Nye og gamle deltakere

På Skipper Academy er det en blanding av godt erfarne skippere, samt nye som ønske å bli mannskap, eller er strak klar for å bli skipper. Mina Østby Dahl, 20, og Charlotte Bårtvedt Eriksen, 34 år, var begge nye deltagere på Skipper Academy 2023. 

— Jeg så en annonse om mannskap på Instagram, sier Mina, long shot tenkte jeg, men jeg prøver. Den første dagen var overveldende, men skikkelig gøy og spennende. Jeg har drømt om dette lenge, så dette var en stor milepæl, sier Mina som tidligere har seilt på skoleskipet Sørlandet.

Charlotte har tidligere vært med på tre turer som gjest hos SeilNorge. — På den siste turen tok jeg litt ekstra ansvar, og ble kjent med skipperen som spurte om jeg ville være med på Skipper Academy. Og nå er jeg blitt med i SeilNorge-familien, sier Charlotte med et smil. — Og jeg håper på flere turer langs norskeksyten! 

Søknadsskjema

Send inn søknadsskjema, så håper vi å se deg på Skipper Academy i februar!

Dette er SeilNorge

Vår historie startet i 2008, da gründer Emil Engebrigtsen tok med seg sine beste venner på seiltur på Helgelandskysten. De ble raskt enige om at den unike naturen og kulturen var noe de ville la flere få oppleve. Vi kombinerer seiling med spennende opplevelser på land. Basen vår er Helgeland, men vi seiler også blant annet til Svalbard og Grønland. 

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.