SeilNorges Bacalao

SailNorways Bacalao er en av våre favoritter, til sjøs og på land

SeilNorges Bacalao

Gjennom årene har vi utviklet en fin samling oppskrifter. SeilNorge's Bacalao er en av våre favoritter, enten det er til sjøs eller på land.

Bacalao er en av de enkleste rettene å lage på en båt. Ikke bare smaker retten veldig godt, men ingrediensene har lang holdbarhet, noe som er en stor fordel på båt. Fisken er ren og sunn, og med nordnorsk tørket og saltet torsk er dette en middag som passer perfekt inn i våre seilturer i Nord-Norge.

Vi ønsker å dele vår oppskrift og opplevelser med deg for en deilig båtmiddag.

På torsk stoler vi på!

Ingredienser for 10 personer:

  • 1.2 kg tørket og saltet torsk, kuttet i biter (ikke av den forhåndsbløtte typen)
  • 2.5 kg poteter
  • To store løk
  • 4 paprika (ulike farger)
  • 2 chili peppers
  • 3 pakker med grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 2 krukker med utkårede sorte oliven
  • 1 haug fersk persille
  • Ca 4 dl olivenolje

Tips: 

  • Start dagen før med å bløtlegge den tørkede og saltede torsken i en stor gryte eller en ren plastboks/beholder med lokk. Det er typisk å legge torsken i bløt i omtrent et døgn. Har du ikke tørket og saltet torsk for hånden, kan fersk fisk være en god erstatning (havet er fullt av det!). Rens fisken ved å fjerne skinn og bein og skjær den i ca 3-4 cm store biter. Skjær poteter, løk og paprika i skiver og finhakk chilien.
  • Hvis potetene er i god stand, er det ikke nødvendig å skrelle dem. Hvis de har jord eller merker, er det bare å skrubbe de godt og kutte bort det du ikke vil ha i fatet.
  • Varm litt av olivenoljen i en stor nok gryte og lag bunnen med løk, deretter et lag med torsk eller fersk fisk, poteter, løk, oliven, paprika, chili og hermetiske tomater. Lag totalt 2-3 lag på denne måten.
  • Spe ut tomatpureen i litt vann og hell den over toppen. Hell også over den resterende olivenoljen og dekk til med lokk. Kok opp på middels varme og la gryten småkoke på svak varme i ca en time.
  • Smak og sjekk om potetene er møre; hvis ikke, la det koke litt lenger. Under matlaging er det viktig å gi gryten noen jevne omdreininger for å unngå å sette seg fast. Ikke rør bacalaoen med en skje.
  • Denne retten smaker utmerket alene, spesielt med hakket persille som garnityr. Hvis du tar deg tid til å bake nylaget focaccia, hever det virkelig retten.

Nyt måltidet, og vi håper det smaker godt! 🙂

Vi er her for å svare på dine spørsmål!

Ta gjerne kontakt med oss +47 412 97 900 XNUMX hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille en reise.