Da Bjørnar kom hjem fra ferie i Nord-Norge var det ikke bare bare å gå tilbake til vanlig jobb igjen

Når Nord-Norge forandrer deg

Fotograf Bjørnar Brende Smestad har vært med oss på Hav & Fjellsport uka. Det vil si, akkurat da var han også ingeniør av yrke – men fotograf i sjela. Da han kom hjem fra ferie i Nord-Norge var det ikke bare å gå tilbake til vanlig jobb igjen.

Vi har sett dette skje flere ganger i SeilNorge, at større livsendringer og livsvalg taes etter endt tur. Man kan jo da spekulere i hvorfor dette skjer, og kan skje.

«Ferien i Nord-Norge var mer enn bare en ferie, og opplevelsene med SeilNorge var gjødselen som fikk fotografspiren i meg til å gro. Fra å ta litt bilder på si, og konstant dagdrømme om å være ute i naturen med kameraet i hånda, så har jeg nå et liv hvor dette får førsteprioritet» sier Bjørnar tilfreds. 

Bjørnar

Hva er det med nord? 

Det er ikke noe tvil om at det å være på seiltur er en spesiell og annerledes ramme å være i for de fleste. Vi lever tett på båten og tett på naturen, og det er naturens premisser vi følger. Nord-Norge er også for de fleste en helt ny plass, ny landsdel, nytt land. Midnattsola som aldri går ned, gir også mange nye perspektiver. Underveis besøker vi mennesker som også bor og lever i stor grad på naturens premisser. Plasser med hvilepuls. 

Kanskje er det vakumet «borte fra den virkelige verden» som ofte oppstår underveis på tur, som gjør at folk finner fred og rom til å tenke uavhengig? Eller var det den spektakulære naturen som gjør at de finner tilbake til «røttene sine,- til sjela si» til sitt virkelige jeg?

Bjørnar

Eller var det folka?

Da Bjørnar hadde instagram-takeover for oss, delte han mange fine tanker. Hvordan folka, alle de fine folka, underveis hadde satt preg på ham. Og da vi så igjennom bildene til Bjørnar i sommer, var det nettopp dette som imponerte oss, at han klarte å fange øyeblikk, bokstavelig talt, på en måte vi likte svært godt.

Bilder & gode minner

Nedenunder kan du se øyeblikkene Bjørnar klarte å fange. Bildene er tatt på seilturen, Hav & Fjellsport-uka, som gikk fra Træna til Lofoten. En av SeilNorge sine mest aktive turer, som byr på det beste av det beste innen både seiling, aktiviteter og naturopplevelser.

Gode venner på tur.
Gode venner på tur

Vi er her for å svare på spørsmål!

Ta gjerne kontakt på +47 412 97 900 hvis du har spørsmål eller ønsker å booke tur.